Journal of Natural Products

Μια ακόμα έρευνα που πραγματοποίησε το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Natural Products, έδειξε ότι η γκραβιόλα δεν είναι μόνο το ίδιο αποτελεσματική με το Adriamycin, που χρησιμοποιείται κατά του καρκίνου, αλλά ότι υπερείχε εντυπωσιακά σε όλα τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο. Χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη γκραβιόλα, επιλεκτικά εξουδετέρωσε καρκινικά κύτταρα του παχέως εντέρου κατά 10.000 φορές περισσότερο από το Adriamycin, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα.